Nyheter, Stemmegivning

BOKBLOGGERPRISEN – 2013

Den 26. januar møttes Bokbloggertreffkomiteen – Elin, Lise, Gro, Line, Rose – Marie og Silje –  for å starte planleggingen av årets bokbloggbegivenhet – Bokbloggtreffet 2013. Under diskusjonen kom ideen om en bokbloggpris opp – hva om vi, norske bokbloggere, kunne nominere og stemme over bøker vi hadde lest året i forveien for så å kåre en vinner? Den boka vi bokbloggere likte aller best.

Så tenkt, så gjort; denne kvelden ble BOKBLOGGERPRISEN innstiftet! Og nå, etter flere møter og diskusjoner er vi klare for å presentere den for dere.

Vi ønsker med Bokbloggerprisen å sette fokus på og inspirere til lesing av norsk samtidslitteratur. Vi har laget to brede kategorier der vi mener at alle typer norske bøker har en mulighet til å bli løftet frem:

  • Årets norske roman – inkluderer også kriminalromaner.
  • Åpen klasse -som inkluderer barne – og ungdomsbøker, bildebøker, lyrikk, dokumentarer, novellesamling osv.

Et annet formål med denne prisen er at vi ønsker å øke bevisstheten blant norske bokbloggere om hva vi leser av norsk litteratur, samt skape engasjement rundt det å lese og diskutere norske bøker.

Vi har valgt bort utenlandsk litteratur fordi vi mener at den allerede får svært mye oppmerksomhet fra bokbloggere, ofte på bekostning av norsk litteratur. Og i motsetning til de aller fleste utenlandske forfattere, leser mange norske forfattere det vi bokbloggere skriver om bøkene deres. Det synes vi i komiteen er et veldig spennende utgangspunkt for å dele ut en pris (sitat fra Lines innlegg).

Vi har bestemt at prisen skal dels ut hvert år  under bokbloggertreffet. Det skal være en demokratisk og uavhengig pris, og vi har ikke noe mål om at den skal konkurrere med andre litteraturpriser. Bøkene som kan nomineres må være skrevet av norske forfattere og være utgitt på norsk for første gang året før. Det vil si at bøkene som kan nomineres i denne omgang må være utgitt i løpet av 2013. Det er også derfor vi går ut med informasjonen såpass tidlig, slik at dere som har lyst til å være med – og det håper vi selvfølgelig blir så mange som mulig – kan ha prisen og nomineringen i bakhodet når dere leser bøker i løpet av året. Mer informasjon om når og hvordan nomineringen skal foregå kommer på et senere tidspunkt.

Vi vil etter nominasjonsprosessen komme med en kortliste som kan stemmes på. Vi åpner også for samlesing av bøkene på kortlisten for de som ønsker å delta på dette.

Det blir opprettet en egen Facebook side for prisen, link og mer informasjon kommer.

Vi håper at denne prisen vil engasjere, og at vi får inn mange spennende bokforslag!

Vi gleder oss 🙂

2 tanker om “BOKBLOGGERPRISEN – 2013”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s