Samlesing

FUGLETRIBUNALET AV AGNES RAVATN

I forbindelse med Bokbloggerprisen 2013 er Fugletribunalet skrevet av Agnes Ravatn nominert i romanklassen. I dag starter samlesingen av boka, og vi skal rette fokus mot romanen, tematikken og forfatteren i måneden som kommer. Mange godbiter i vente!  Gjennom lenketjenesten nederst på denne siden kan du lenke inn din omtale av boka, enten du leser denne måneden, eller hvis du har lest og skrevet om boka tidligere.

Foto: Agnete Brun, Samlaget
Foto: Agnete Brun,
Samlaget

Forfatteren er fra Rogaland, og er pur ung; født i 1983. Fugletribunalet er hennes andre roman. Hun debuterte i 2007 med romanen Veke 53. I tillegg har hun skrevet flere essaysamlinger, og hun er fast spaltist i Dag og Tid, samt Dagbladet.

Fugletribunalet er en roman om skam, skyld og soning. Den er blitt svært godt mottatt av lesere og kritikere. «Stilsterkt og flott fortalt om to ruskete sjeler under samme tak,» skriver Maria Årolilja fra Adresseavisa. «Romanen sitter igjen som en elektrisk ladning under huden,» skriver Thea Urdal i Dagsavisen. «Avslutningen slår bokstavelig talt kloa i deg,» mener Cathrine Krøger i Dagbladet, og Bernard Ellefsen i Morgenbladet skriver: «Vi venter liksom på at noen skal smelle til henne i bakhodet med et frossent lammelår,» og sikter til hovedpersonen i boka, ikke forfatteren. Vel, hvis du ikke var nysgjerrig på boka på forhånd, så ble du det vel nå?

fugletribunalet

Samlaget presenterer boka på denne måten:

TV-programleiaren Allis Hagtorn forlèt mann og jobb etter ei offentleg sexskandale og byrjar som hushjelp for Sigurd Bagge, ein mann i førtiåra. Ho skal servere han tre måltid dagleg, halde orden i hagen og elles la han vere i fred. Allis går frå å vere på alles lepper til å bli heilt anonym. Til å begynne med omfamnar Allis den nye situasjonen som ei mulegheit til å starte på ny, men det tar ikkje lang tid før fascinasjonen for Sigurd Bagge dominerer livet hennar. Etter kvart som dei kjem nærare kvarandre, blir det avgjerande spørsmålet: Kven er Sigurd Bagge, og kva vil han med Allis?

I eit avsidesliggande hus ved havet har to menneske søkt eksil. Begge har ein løyndom og eit ønske om å sone. Den eine ber på skam, den andre skuld. Kva må til for å kunne starte på ny?

Fugletribunalet har vunnet P2 – lytternes romanpris.

32 tanker om “FUGLETRIBUNALET AV AGNES RAVATN”

  1. Reblogged this on siljes skriblerier and commented:

    Mars er her og ny samlesing er i gang. Denne gangen er det Lise, aka KNIRK, som er samlesingssjef 🙂 Jeg ser frem til å lese mange spennende innlegg om romanen som var en av mine favoritter i året som gikk!

  2. Når sant skal sies, er jeg ikke så altfor begeistra… Boka er ikke dårlig, den har vel litt av alt det den får skryt for, godt språk, spenning osv, men jeg synes det VAR FOR LITE av alt! LITT er ikke nok!
    beritbok.blogspot.no/2014/03/fugletribunalet-av-agnes-ravatn.html

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s