Samlesing

DISSE ØYEBLIKK AV HERBJØRG WASSMO

Ny måned og ny bok og forfatter ut i samlesningen til til Bokbloggerprisen som skal deles ut på Bokbloggertreffet i september.

«Disse øyeblikk» er skrevet av Herbjørg Wassmo. Hun er født i 1942 i Vesterålen. Hun er blitt en av vår mestselgende kvinnelige forfattere i Norge. Hun utdannet seg som lærer, hadde permisjon da hun kom ut med to diktsamlinger, den første i 1976.

Hun ble forfatter på heltid da gjennombruddet kom i 1981 med den første boken i triologien om Tora; «Huset med den blinde glassveranda». De to andre bøkene i serien heter «Det stumme rommet» fra 1983 og «Hudløs Himmel» fra 1986 som hun også fikk Nordisk Råds Litteraturpris for.

wassmo

Andre viktige bøker i Wassmos forfatterskap er triologien om Dina. Den første boken: «Dinas bok» kom i 1989, og de andre to «Lykkens sønn» i 1992 og «Karnas arv» i 1997. i 2001 da Bokklubben Nye Bøker hadde 25 års jubileum, så ble nettopp «Dinas bok» valgtg som den mest populære boken i klubbens historie av medlemmene.

I 2009 kom Wassmo ut med boken «Hundre år» hvor hun tar utgangspunkt i livene til sin oldemor, mormor og mor. Og den tråden tar hun opp igjen når hun når utgav «Disse øyeblikk» hvor hun tar utgangspunkt i sin egen historie.

Bak på på boken står det blant annet: «Herbjørg Wassmo skriver vaklende om selvtillit og kamp for å bli til noe, om drømmer og standhaftig vilje til å skape. Det er også historien om nær norsk fortid., utdannelse og familieliv i brytningstid.» Og til slutt står det: «Her tegnes bildet av en kvinne som gjør det hun ikke tør, som bryter absolutte tabuer og finner helt egne veier».

Herbjørg Wassmos romaner er oversatt til 26 språk og hun har mottatt en rekke litterære priser. I 2007 ble utnevnt til Ridder av 1.klasse av St. Orden.

Wassmo-Herbj-rg_Foto-Rolf-M-Aagaard
Foto: Rolf M. Aagad, Gyldendal Forlag

Jeg har ikke lest boken selv, men gleder meg til å lese den i april. Er dere med? Jeg vet vet det er mange som har lest boken allerede, og det er kjempefin om dere også legger igjen en link til omtalen i linkefunksjonen under – og dere som leser i løpet av april, selvsagt.

Informasjon om forfatteren er funnet på Wikipedia og Gyldendal Forlag.

 

 

25 tanker om “DISSE ØYEBLIKK AV HERBJØRG WASSMO”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s