Samlesing

URD AV RUTH LILLEGRAVEN

Vi er nå halvveis i samlesingen av de nominerte bøkene til Bokbloggerprisen 2013. I mai leser vi den eneste diktsamlingen som er nominert til prisen: Ruth Lillegravens nydelige Urd.

Ruth Lillegraven (født 1978) debuterte med diktsamlingen Store stygge dikt i 2005. I 2011 utga hun romanen Mellom oss, og hun har skrevet fire barnebøker om Mari og Magnus – den siste ble utgitt nå i 2014. Urd vant Brageprisen i fjor, i hard konkurranse med Dag Solstad, Øyvind Rimbereid og Nils Chr. Moe-Repstad. Lillegraven er fra Granvin i Hardanger og bosatt i Bærum.

Foto: Paal Audestad/ Tiden Norsk Forlag
Foto: Paal Audestad/ Tiden Norsk Forlag
Om Urd skriver Tiden Forlag: «Urd handlar om Seselja og Cecilie, to kvinner i kvar sin ende av det tjuande hundreåret. Boka fortel også historia om det vesle huset på garden i vest som knyter dei to skjebnane saman, om tida som renn gjennom landskapet og menneska, om barn som blir fødde og døden som vitjar. I 2005 markerte Ruth Lillegraven seg som ei ny og frisk stemme i norsk litteratur med diktsamlinga Store stygge dikt. «Debutantdikt til terningkast seks», skreiv kritikarane. Hausten 2013 er ho tilbake med ei ny samling. Dette er dikt som få gjer etter henne, der store tema og opprivande hendingar blir behandla med overskot og eleganse, humor og djup innsikt.»
Folkebiblioteket i Lom anbefaler diktsamlingen med følgende ord: «Denne boka løyste ein flaum av tårer då eg las henne første gongen, og jo fleire gongar ein spinn seg inn i denne veven jo meir glede får ein av den eksepsjonelt gode skrivekunsten Lillegraven her presterer. Ei diktsamling som med stort utbyte kan lesast også av dei som til vanleg ikkje les poesi.»

Enten du har lest og blogget om Urd allerede, eller du har tenkt å gjøre det en eller annen gang før den endelige avstemningen starter 1. august, kan du lenke til innlegget ditt gjennom lenkefunksjonen under. 

Urd anbefales på det varmeste!

12 tanker om “URD AV RUTH LILLEGRAVEN”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s