Samlesing

Det skulle vere sol, vi skulle reise til Lodz av Marit Kaldhol.

I juni samleser vi Marit Kaldhol sin bok; Det skulle vere sol, vi skulle reise til Lodz, kortlistet i kategori Årets roman til Bokbloggerprisen 2014.

Foto: Øyvind Eide
Foto: Øyvind Eide

Marit Kaldhol er født i 1955 og gav ut sin første diktsamling, Lattermilde laken, i 1983. I 1986 kom barneboka Farvel, Rune, som har blitt en klassiker i barneboksjangeren. Den er oversatt til 12 språk og er den norske billedboken som har fått mest oppmerksomhet internasjonalt. Både i 2006 og i 2010 fikk Marit Kaldhol  Kulturdepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur; i 2006 for Kino en novellesamling for ungdom og i 2010 for Søkeord: Ayotzintli.  Kaldhol fikk også Samlagsprisen i 2001. (Kilde: Samlaget).

Kaldhol

Fra forlaget:

Det skulle vere sol, vi skulle reise til Lodz handler om søstrene Jenny og Solrun som vokser opp sammen med sin mor og bestefar Olvar. De leker på stranden, i skogen og bygger hytte i det store tuntreet. Mamma leser eventyret om Rødhette og Ulven. Storesøster Solrun skulle alltid passe på Jenny. Ingen skulle gå seg vill. Mamma skulle være der. Det skulle være sol. Det som hender skulle ikke hende. Jenny må være sterk og ta ansvar, vise omsorg. Men hvem skal ta ansvar for Jenny?

Det skulle være sol, vi skulle reise til Lodz er en roman om et nært og sårt søsterforhold, men også om det å være en pårørende.

Boken er lest av mange bokbloggere allerede. Mange har blogget om den, og dere kan legge inn en link til omtalen deres i kommentarfeltet under.

De som enda ikke har lest boken kan legge igjen en link når dere har lest boken og publisert omtalen.  Groskro’s verden har ansvar for samlesingen denne måneden og følg med på bloggen hennes for flere omtaler av tidligere utgitte Kaldhol bøker i løpet av juni.

16 tanker om “Det skulle vere sol, vi skulle reise til Lodz av Marit Kaldhol.”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s