Bokbloggerprisen 2016 – novellesamlinger

wpid-ingvild-rishøi-2.jpg.jpeg

Bokbloggerprisen 2016 deles ut i september 2017 til to norske utgivelser fra 2016. Bokbloggerprisen deles ut hvert år i to kategorier, Årets roman og Åpen klasse.

Hver bokblogger med stemmerett kan nominere inntil sju norske romaner for voksne, inkludert krim, til Årets roman. I Åpen klasse kan hver bokblogger nominere inntil sju norske bøker innen alle andre sjangre: Sakprosa, kortprosa, diktsamlinger, novellesamlinger, barn og ungdom, antologier, tegneserier m.m.

Vi åpner for nominasjoner ved midnatt 1. januar og fristen går ut midnatt 7. januar. I god tid før nominasjonsrunden ønsker vi fokus på årets norske bøker. Vi starter med novellesamlinger.

De tre årene Bokbloggerprisen har blitt delt ut, har kun én novellesamling vært lang- og kortlistet til prisen. Til gjengjeld vant Vinternoveller av Ingvild H. Rishøi Bokbloggerprisen 2015 i Åpen klasse.

Vi oppfordrer alle bokbloggere som har skrevet om norske novellesamlinger utgitt i 2016 til å lenke til innleggene i kommentarfeltet under. For de som ikke har blogget om novellesamlinger i år, men har en eller flere novellesamlinger å anbefale eller diskutere, kan det gjøres på Facebook-siden til Bokbloggerprisen.

NB! Du trenger ikke å være bokblogger for å delta i diskusjonene, men vi ønsker ikke anbefalinger fra forfattere, forlag eller andre som har egeninteresser av å anbefale bøker. Og ja, det er en forutsetning at du har lest boken selv 🙂 Med andre ord er ikke dette stedet for å dele andres positive anmeldelser.

15 kommentarer om “Bokbloggerprisen 2016 – novellesamlinger

 1. Den beste novellesamlingen jeg har lest i år er Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale. Nydelig skrevet av en debutant! Jeg har lest fem norske av 2016. Her i rangert rekkefølge:
  http://artemisiasverden.blogspot.no/2016/10/arbeidsnever-av-jan-kristoffer-dale-en.html
  http://artemisiasverden.blogspot.no/2016/10/alle-mine-demoner-av-nikolaj-frobenius.html
  Ida Hegazi Høyer: Historier om trøst (nettopp ferdiglest, kommer omtale. Mulig jeg liker den like godt som Frobenius sin, må la den synke litt, men den slår ikke Arbeidsnever)
  http://artemisiasverden.blogspot.no/2016/08/kan-jeg-bli-med-deg-hjem-av-marie.html
  Draumeskrivar: http://artemisiasverden.blogspot.no/2016/09/4-x-dikt-og-noveller-sigd-dden-og-andre.html

 2. Tilbaketråkk: Bokbloggerprisen 2016 – Barne og ungdomslitteratur | Norske bokbloggere

 3. Tilbaketråkk: Bokbloggerprisen 2016 – romaner. | Norske bokbloggere

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s