Bokbloggerprisen 2016 – Barne og ungdomslitteratur

Bokbloggerprisen 2016 deles ut i september 2017 til to norske utgivelser fra 2016. Bokbloggerprisen deles ut hvert år i to kategorier, Årets roman og Åpen klasse.

Hver bokblogger med stemmerett kan nominere inntil sju norske romaner for voksne, inkludert krim, til Årets roman. I Åpen klasse kan hver bokblogger nominere inntil sju norske bøker innen alle andre sjangre: Sakprosa, kortprosa, diktsamlinger, novellesamlinger, barn og ungdom, antologier, tegneserier m.m.

Vi åpner for nominasjoner ved midnatt 1. januar og fristen går ut midnatt 7. januar. I god tid før nominasjonsrunden ønsker vi fokus på årets norske bøker. Vi startet med novellesamlinger og vi fortsetter nå med barne- og ungdomsbøker.

Både barne – og ungdomsbøker har gjort det sterkt i nomineringsrundene alle tre årene Bokbloggerprisen har blitt delt ut. Det første året havnet både Lisa Aisato sin bildebok Fugl og Siri Pettersens Odinsbarn på kortlista, mens Den onde arven av Thomas Enger ble langlistet. Året etter da Bokbloggerprisen 2014 skulle deles ut var det hele tre ungdomsbøker på langlista: Siri Pettersens Råta, Lise Grimnes sin Kaoshjerte og Simon Strangers De som ikke finnes.  Stranger sin havnet på kortlista og var dermed med i konkurransen om å vinne Åpen klasse dette året. Nå sist, i 2015, ble også tre barne- og ungdomsbøker langlistet. Den siste boka i Ravneringene – trilogien av Siri Pettersen ble igjen på langlista, mens de to andre : barnebiografien Astrid Lindgren av Agnes M. Bjorvand og Lisa Aisato og Slipp hold! av Heidi Sævareid gikk videre og var to av fire mulige vinnere av Åpen klasse 2015. Som vi husker kom Astrid Lindgren biografien med som selveste Jokeren.

Vi oppfordrer alle bokbloggere som har skrevet om barne- og ungdomsbøker utgitt i 2016 til å lenke til innleggene i kommentarfeltet under. For de som ikke har blogget om novellesamlinger i år, men har en eller flere novellesamlinger å anbefale eller diskutere, kan det gjøres på Facebook-siden til Bokbloggerprisen.

NB! Du trenger ikke å være bokblogger for å delta i diskusjonene, men vi ønsker ikke anbefalinger fra forfattere, forlag eller andre som har egeninteresser av å anbefale bøker. Og ja, det er en forutsetning at du har lest boken selv🙂 Med andre ord er ikke dette stedet for å dele andres positive anmeldelser.

9 kommentarer om “Bokbloggerprisen 2016 – Barne og ungdomslitteratur

  1. Tilbaketråkk: Bokbloggerprisen 2016 – romaner. | Norske bokbloggere

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s