Samlesing

Tung tids tale av Olaug Nilssen

Da er første mars her og vi starter samlesingen av bok nummer to. Denne gang er det Tung tids tale av Olaug Nilssen, nominert til Årets Roman,  som skal leses og diskuteres på blogger og i kommentarfelt.

untitled

Fra forlaget:

Dette er inga heltehistorie. Dette er ei kjærleikshistorie.

Ein liten gut mistar språket og forandrar personlegdom. For mora begynner ein kamp, først for å forstå kva som skjer med guten, og så for å få hjelp til å gi ham den omsorgen og oppfølginga han treng. Familien er plutseleg i ein svært utfordrande livssituasjon, og dei må igjennom lange og utformattande prosessar for å få hjelp. Mødrer skal aldri gi opp, blir det sagt, men kva er aksept og kva er å gi opp?

Tung tids tale er ei sterk historie om å vere foreldre til eit autistisk barn. Om kampen for at barnet skal bli sett som den han er, og få den støtta han og familien treng.

Olaug Nilssen er forfatter og dramatiker, bosatt i Bergen. Hun debuterte som forfatter i 1998 med romanen Innestengt i udyr. Hun har skrevet både barnebok, essays og en biografi om Sigvart Dagsland, i tillegg til romaner og drama (kilde: Wikipedia)

Olaug_2017
Foto: Bent R. Synnevåg/Samlaget

Olaug Nilssen er blitt tildelt flere utmerkelser for sine bøker. I 2017 fikk Tung tids tale Brageprisen i klassen for skjønnlitteratur for voksne.

Ansvarlig for samlesingen er Ann Helen fra bloggen Les Mye.

Legg igjen link til omtaler i kommentarfeltet her.

God lesing!

15 tanker om “Tung tids tale av Olaug Nilssen”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s