Samlesing

Grensen av Erika Fatland

Det er 1. juni og klart for neste samlesing i forbindelse med Bokbloggerprisen 2017. Månedens bok er Grensen av Erika Fatland, nominert i Åpen klasse.

Fra forlaget:

Erika Fatland er en av Norges mest spennende sakprosaforfattere. Hun fikk sitt store gjennombrudd med boka Sovjetistan i 2015. Nå har hun vært på en ny eventyrlig reise, denne gangen langs Russlands enorme grense – fra Nord-Korea i det fjerne Østen, langs Kaukasus, over Det kaspiske hav og Svartehavet. Vi blir med henne til Ukraina, der president Putin ekspanderer, og opp gjennom Øst-Europa, til vår egen grense mot Russland. Endelig tar hun båt gjennom nordøstpassasjen – en båtreise som har blitt mulig etter klimaendringene. Med kunnskap om landene og deres historie og gjennom menneskemøter viser Erika Fatland hvordan disse svært ulike landene alle påvirkes av sin mektige nabo.

Erika Fatland er utdannet sosialantropolog og forfatter av to barnebøker og fire sakprosabøker. Hun debuterte med barneboka Foreldrekrigen i 2009 og som sakprosaforfatter i 2011 med boka Englebyen – Fortellinger fra Beslan, en videreutvikling av feltarbeidet hun gjorde til sin mastergrad. Hun har tidligere vunnet Bokhandelens sakprosapris (2015) og Wesselprisen (2016).

Foto: Tine Poppe

Ansvarlig for samlesingen denne måneden er Anita fra Artemisas verden. Besøk hennes blogg for mer inspirasjon i løpet av måneden.

Legg link til din omtale av boken i kommentarfeltet under.

God lesing!

7 tanker om “Grensen av Erika Fatland”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s