Samlesing

Udyr av Kristine Tofte

I andre runde av samlesingen skal vi lese Kristine Tofte sin fantasyroman Udyr.

Forlaget skriver:

Amund er skolelei og føler seg som en taper. En fredag i juni sender læreren ham til en avsides gård for å se om en praksisplass kan være noe for ham. Amund tviler. Bonden stikker av med en gang han kommer og dyr er ikke Amunds sterkeste side. Heldigvis dukker også Ida opp på den slitne gården. Hun er skolens peneste, og hun har peiling på dyr.

Men dyrene på Bru gård viser seg å være alt annet enn vanlige husdyr, og det er flere som brått viser interesse for dem. Før helgen er over må Amund og Ida beskytte de utrolige dyrene mot en fanatisk pastor, en menighet med våpen og en nobelprishungrig forsker.

De ulike interessene og kreftene i Udyr skaper driv og spenning i fortellingen. Kristine Tofte har skrevet en morsom, underholdende og spennende fantasyroman for ungdom. Den er muligens enda artigere om du har kjennskap til norrøn mytologi, men det er ikke nødvendig å ha det. Og kanskje er den en fin inngangsport til å ville vite mer om nettopp norrøn mytologi. Du trenger heller ikke være ungdom for å ha glede av denne romanen. Bli med på samlesing!

Ansvarlig for samlesingen er Silje med bloggen Så rart, så følg henne for mer informasjon om boken utover måneden. Husk å legge igjen lenke til anmeldelsen din under dette innlegget, enten du har skrevet om boken på en blogg eller på Instagram eller snakket om den på YouTube.

Portrett av Kristine Tofte: Foto Julie Pike.

9 tanker om “Udyr av Kristine Tofte”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s