Samlesing

Benny går berserk av Tom Erik Fure

Hurra for Benny!  

Pressebilde fra forlaget, fotograf: Grethe Børsum

Tom Erik Fure debuterte i fjor høst med en kjempemorsom barnebok om den sprelske, oppfinnsomme og ikke minst homofile Benny på 11 år! Det handler mye om jul, og både illustrasjoner og handling er derfor langt unna den virkeligheten de fleste av oss som leser dette midt i juli befinner oss i, men historien om Benny kan leses hele året. Uten problem! Forlaget skriver dette om boka:

«Benny går berserk er en hysterisk morsom, ellevill og hjertevarm historie om å være midt mellom barn og ungdom, og oppleve at ingenting er som før.

11 år gamle Benny elsker julen. Han elsker maten, småkakene, snøen, musikken, dekorasjonene og tradisjonene. Sjokket er derfor stort da foreldrene hans to dager før julaften kommer med en katastrofal nyhet: De har bestemt at hele familien i år skal feire jul i syden! Som om det å bytte ut snø og kjelkekjøring med strand og vinterbleke foreldre i badetøy ikke er ille nok, skal de reise med et vennepar og deres tretten år gamle og altfor kjekke sønn, Ken. Det er mye Benny ikke vet her i livet, men én ting har han klart for seg: Aldri i verden om han skal sprade rundt i syden iført badebukse sammen med Ken, som siden sist de så hverandre har blitt enda kjekkere. Sydenturen må stoppes. Benny må gå berserk.»

Jeg leste denne boka og likte den så godt at jeg har sett inn i krystallkulen og spådd at Tom Erik Fure får verdenssuksess! Jeg ga det høyeste terningkastet og her er et utdrag fra min anmeldelse: 

Benny er 11 år og han syns at Ken på 13 er verdens kjekkeste individ, Benny elsker den tradisjonelle norske julefeiringen. jula og den gamle nabokona. Når foreldrene noen dager før jul annonserer at hele familien skal til Syden i jula, og at ferien skal tilbringes Ken og familien får Benny panikk. Dette føles som ren ondskap fra foreldrenes side. Ikke bare må han vise frem pinglekroppen sin for Ken, han går også glipp av årets høydepunkt som for ham er julefeiring og julestemning. Benny bestemmer seg for å sette inn tiltak selv, og dermed så er sirkuset i gang, med delvis god hjelp fra den noe tilårskomne, men ekstravagante nabodamen. Til tider minner handlingen mye om den første Alene hjemme filmen, og det blir mye klabb og babb.

Styrken til boka er en lun humor, kombinert med en veslevoksen og svært handlekraftig Benny. Tom Erik Fure har skrevet en morsom, spennende og kreativ bok der hovedpersonen er en 11 år gammel homofil gutt. Benny er en tøff, snill og herlig karakter som kanskje kan gjøre det litt lettere å komme ut av skape(ne). Denne boka har alt! Den var en sann fryd å lese, og jeg storkoste meg fra første til siste side.Jeg håper så mange som mulig tar seg tiden til å lese denne flotte boka – det fortjener den. 

Ansvarlig for samlesingen er Solgunn fra Solgunn sin bokblogg. Husk å legge til lenke for anmeldelsen din under dette innlegget, enten du har skrevet om boken på en blogg eller på Instagram eller snakket om den på Youtube.

1 tanke om “Benny går berserk av Tom Erik Fure”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s