Nyheter

Bokbloggerprisen i utvikling

Formålet med Bokbloggerprisen er «å øke fokuset på og inspirere til mer lesing av norsk samtidslitteratur blant norske bokbloggere». Vi diskuterer stadig hvordan vi kan gjøre dette på best mulig måte. Fra starten av hadde vi to priskategorier: Årets roman og Åpen klasse. Dette fungerte til en viss grad, men hadde noen svakheter, og da særlig det at det var enkelte sjangere som hadde vanskelig for å nå opp.

For 2018-prisen prøvde vi noe nytt, tre kategorier: Skjønnlitteratur, Barn/Unge og Sakprosa. Selv om vi er fornøyd med å ha fått satt fokuset på barne- og ungdomslitteratur og sakprosa, ser vi at andre sjangere lider under å ha havnet sammen med romaner i «skjønnlitteratur». Norske bokbloggere er glade i norske samtidsromaner. Og det er selvfølgelig bra. Men det gjør at andre typer romaner (krim, fantasy osv) og noveller, lyrikk og andre former for skjønnlitteratur for voksne «aldri» havner på kortlistene.

Så nå fornyer vi oss igjen. Vi har hentet inspirasjon fra Brageprisen og tester en ny kategori som vil variere fra år til år. Samtidig går vi tilbake til de to gamle traverene. Så heretter blir de tre kategoriene:

  • Årets roman
  • Åpen klasse
  • Årets kategori (som fastsettes ifm stemmegiving hvert år)

Siden vi er litt sent ute i år blir årets kategori fastsatt i disse dager. Om du er bokblogger (inkludert Instagram/YouTube) og vil være med å bestemme kan du enten bli med på diskusjonen i Facebookgruppa Norske bokbloggere eller sende prisen en epost på bokbloggerprisen alfakrøll gmail.com.

For å holde alle bloggerne oppdatert framover har vi opprettet en Mailchimp-liste der vi kommer til å sende påminnelser om frister og samlesing. Vi oppfordrer alle til å melde seg på den: Bokbloggerprisens nyhetsbrev.

1 tanke om “Bokbloggerprisen i utvikling”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s