Nominasjon

Nominering Bokbloggerprisen 2020: hvem, hva, hvor og hvordan.

Hei alle sammen,

det er tid for å bestemme hvilke bøker dere bokbloggere, bookstagrammere og booktubere vil nominere til Bokbloggerprisen i år.

Etter utdelingen av prisen for 2019 har vi hatt en intern diskusjon (se nedenfor for hvordan bli med i framtidige diskusjoner) og gått delvis tilbake til de to opprinnelige kategoriene for prisen, men med en kategori som varierer fra år til år som tillegg. Vi håper at dette skal gi oss muligheten til å løfte frem flere sjangere, selv om det altså ikke blir de samme sjangerne hvert år. Det vil si at vi fortsatt har tre kategorier, kun kortliste og ingen joker.

HVEM:

Bokbloggerbegrepet er utvidet til å inkludere folk som driver med litteraturformidling via blogg, YouTube og Instagram. Blogger, kanaler eller kontoer som benyttes til å markedsføre/promotere egne bøker og egen skriveprosess regnes ikke som bokblogg i dette tilfellet. Det samme gjelder blogger som er drevet av ulike forlag.

For å nominere må du ha postet minst to innlegg på din plattform i året som har gått (altså i 2020).

HVA:

Du kan nominere bøker som er utgitt på norsk (ikke oversatt) for første gang i 2020, og du kan nominere i tre kategorier:

1) Årets roman.

2) Åpen klasse.

3) Årets kategori: Ungdomsbok (bøker med målgruppe 13-18 år).

NB: Du kan ikke nominere eller stemme på bøker som er utgitt av deg selv eller nære slektninger/partnere/kjærester/venner – altså ikke forfattere som du har privat omgang med. Hvis det blir oppdaget at så er gjort, vil stemmen og nomineringen bli diskvalifisert. Ved tvilstilfeller forbeholder komiteen seg retten til å ha siste ordet.

Du kan heller ikke nominere bøker som først har blitt selvpublisert, dette inkluderer bøker utgitt på forfatterens eget forlag og via selvpubliseringsløsninger som Kolofon.

HVOR:

Nominasjonene sendes til bokbloggerprisen@gmail.com. Merk eposten «Bokbloggerprisen 2020 nominasjon»

HVORDAN:

Når du har funnet dine favoritter fra 2020, kan du sende inn inntil 7 nominasjoner i hver av kategoriene til epostadressen som er oppgitt ovenfor.

Du rangerer bøkene du nominerer i hver kategori fra 1. plass – den du likte best – til 7. plass. Men; det er ikke automatisk slik at dersom du bare stemmer på én bok, så kommer den automatisk på 1. plass. Du velger selv hvilken plassering den skal få. Det samme gjelder hvis du nominerer tre bøker, du må gi dem den plasseringen mellom 1. og 7. plass som du synes er riktig.

En rangering kan for eksempel se slik ut:

XX av XX 1. plass

XX av XX 4. plass

Nominasjonene må være sendt innen midnatt 15. februar for å telles med. Du må også skrive navnet ditt, navn på bokbloggen, kanalen eller Instagramkontoen din og linke til denne.

Årets kortliste blir offentliggjort 22. februar.

God nominering!

PS. For nyheter og påminnelser, abonner på Bokbloggerprisens nyhetsbrev. Mange interne diskusjoner foregår på Facebookgruppa Norske bokbloggere, meld deg inn der for å delta (varsel om viktige tema vil også bli sendt som nyhetsbrev, slik at du kan få sagt din mening selv om du ikke er på Facebook).

4 tanker om “Nominering Bokbloggerprisen 2020: hvem, hva, hvor og hvordan.”

  1. Lette etter noe informasjon om kategorien «Åpen klasse» – er ikke helt sikker på hva som kommer inn under denne. Tenkte kanskje biografi vil komme der (?) – og en historisk dokumentarbok?

    1. Åpen klasse dekker alt som ikke faller i en av de to andre kategoriene, det vil si alt som ikke er definert som roman (roman inkluderer krimroman og fantasyroman for voksne, f.eks.) eller er beregnet på aldersgruppen 13-18. Det vil si sakprosa, lyrikk, billedbøker, essays, biografier, noveller, tegneserier osv.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s