Samlesing

Sinne av Ann Helen Kolås Ingebrigtsen

Debutant Ann Helen Kolås Ingebrigtsen har skrevet ei knallsterk ungdomsbok på nynorsk, noe som er innmari gøy og ikke minst viktig. Norsklæreren fra Valderøya har latt seg inspirere av utfordringer som har dukket opp i dagliglivet til ungdommer med diagnosen ADHD, og hun skriver forrykende godt om temaet. Ikke bare holder hun fokus på personen bak bokstavene, men hun klarer på kløktig vis å innlemme det helt ordinære tenåringslivet i teksten sin. Vi snakker små og store problemer, så godt skildret at man kan ta og føle på situasjonene. Er det en ting Ann Helen kan, så er det å inkludere leseren i alt fra de første minuttene etter man våkner om morgenen, til livets første fylleangst. Det er mesterlig fremstilt! 

«Sinne» handler om Synne, som bare vil være nettopp det, Synne. Hun har diagnosen ADHD, og små drypp gjennom hele boka forteller oss at det er noe som ikke alltid har vært like lett, og spesielt tiden på barneskolen har satt dype spor. Dette er ei ufattelig god ungdomsbok hvor man regelrett blir dratt inn i handlingen. Hele storyen er god, fra start til slutt, det er ekte, og man får medfølelse med alle berørte parter på et eller annet tidspunkt; å oppdra ungdom er ikke for pyser. Å være lærer, rådgiver, rektor, er ikke for de sarte, dette er hardt arbeid. 

Ann Helen Kolås Ingebrigtsen

En av de aller fineste tingene med denne boka er definitivt språket, det er innmari ekte! «Sinne» er så himla godt skrevet at man kan se for seg alle situasjoner i levende live. Det er bittesmå detaljer som beskrivelsen av sovende arm som møter mobiltelefon på morgenen som gjør denne boka komplett. Ispedd både svik, sorg og kjærlighet er dette ei ungdomsbok som burde finnes på alle landets skolebibliotek. Knallsterkt! 

Ansvarlig for samlesingen er Julie, som du finner på Instagram som Juliareads. Husk å legge til lenke for omtalen din under dette innlegget, enten du har skrevet om boken på en blogg eller på Instagram eller snakket om den på Youtube.

2 tanker om “Sinne av Ann Helen Kolås Ingebrigtsen”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s