Samlesing

Dette blir mellom oss av Alexander Kielland Krag

Samlesning av Dette blir mellom oss er Alexander Kielland Krag er i gang (14.6-4.7). Dette er Kielland Krags sterke debutroman. Boka ble sluppet parallelt i stive permer og i bit for bit på Instagram krydret med både bilder og soundtrack.

Boka handler om 17 år gamle Felix som begynner på ny skole i ny by. Der ser han Nicolai som han faller hardt for. Felix forsøker å finne ut av om Nicolai også kan være interessert. Det blir noen intense måneder med hjertebank, håp og fortvilelse på repeat.

Dette er en ungdomsroman om den første store forelskelsen. Denne altoppslukende forelskelsen og det store spørsmål: Liker hen meg? Alle som en gang har vært forelska vil kjenne seg igjen.

Alexander Kielland Krag har lykkes med å skrive en veldig lettlest roman, men allikevel krever boka sitt av leseren. Kapitlene er korte, fra bare noen få linjer til et lite avsnitt, tilpasset Instagram story. Men kort er godt. Her er det ingen overflødige ord eller beskrivelser. Alt er beskrevet med presisjon, intimitet og spenst. Man blir sugd inn i hvert eneste ord og følelse. Noen ganger har man direkte tilgang til Felix sine følelser, andre ganger må man kjenne på de utenfra.

Alexander Kielland Krag, foto: Julianne Leikanger

Dette er ikke en original historie. Jeg har lest lignende historier før, men allikevel har denne romanen det lille ekstra som fanget meg inn i Felix sin verden. Jeg ble dratt med på Felix’ intense berg- og dalbane av følelser og tanker. Jeg elsker slike bøker som tar det hverdagslige og legger til det lille ekstra som suger meg inn i historien.

Jeg har lest papirversjon og kun kikket litt på insta-publiseringa Dbmo_2020.

Ansvarlig for samlesingen er Tulleruska, med bloggen Tulleruska’s World. Hennes opprinnelige omtale av Dette blir mellom oss finner du der. Husk å legge til lenke for omtalen din under dette innlegget, enten du har skrevet om boken på en blogg eller på Instagram eller snakket om den på Youtube.

1 tanke om “Dette blir mellom oss av Alexander Kielland Krag”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s