Samlesing

Heroin Chic av Maria Kjos Fonn

Denne uken startet samlesing av Heroin Chic av Maria Kjos Fonn, den siste av de tre bøkene på kortlisten til årets roman.

Forlaget skriver om boka:

Elise kommer fra et musikalsk hjem på Uranienborg. Alt er tilsynelatende trygt, likevel vil hun bort hjemmefra. Hun vil være vektløs, ikke sette spor. Hun prøver alt. Askese, overskridelser, for lite for mye. Så sitter det. Rusen som gir henne alt hun har ønsket seg – nemlig ingenting. Å fade ut, bli nummen.

Heroin chic er en roman om et sosialt fall uten noen klar årsak. Om en lidelse som ikke er skitnet til av ytre omstendigheter. Den er nok i seg selv. Grunnstoffet.

Maria Kjos Fonn, foto: Oda Berby

Solgunn skriver:

Jeg har ropt NEI så høyt at mannen min har blitt helt forskrekket, og jeg har med en beklagende mimikk bare pekt på boka og sagt; «det er jo så jævlig, og jeg ville ikke at hun skulle gjøre det». Akkurat som om mitt rop skulle hindre en fiksjonsfigur i en roman til å ikke ta de fatale valgene hun gjør, men min reaksjon sier noe om styrken i fiksjonen som blir skapt. Jeg er der sammen med hovedpersonen Elise, og lukter det hun lukter, smaker det hun smaker. 

Hurra for Maria Kjos Fonn, jeg elsker det kompromissløse i det hun skriver, råheten og nærheten. Hvis du hører til de som ikke helt har sansen for detaljerte beskrivelser av seksuelle aktiviteter og narkotikabruk så vil jeg anbefale deg å holde god avstand til denne utgivelsen. Men boka inneholder mye mer enn sex og drugs, det er historiene om å miste seg selv for å finne en annen, og kanskje seg selv igjen, og det gjelder ikke bare for Elise. Her beskrives relasjoner på mange plan, nøyaktig og troverdig. Les, les, les!

Les resten av omtalen hennes på bloggen Solgunn sitt.

Vi samleser Heroin Chic fram til 15. august. Samlesingen ledes av Solgunn med bloggen Solgunn sitt. Husk å legge til lenke for omtalen din under dette innlegget, enten du har skrevet om boken på en blogg eller på Instagram eller snakket om den på Youtube.

2 tanker om “Heroin Chic av Maria Kjos Fonn”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s