Regler for nominering

Om du er på Facebook kan det anbefales å be om medlemskap i den lukkede gruppa Norske bokbloggere, da påminnelser om nominasjonsfrister osv gjerne deles der. Du kan også gjerne melde deg på nyhetsbrevet vårt for å få epostpåminnelser.

Nedenfor vil dere finne en oversikt over hvem, hva, hvor og hvordan:

HVEM:

Bokbloggerbegrepet er utvidet til å inkludere folk som driver med litteraturformidling via blogg, YouTube og Instagram.  Blogger, kanaler eller kontoer som benyttes til å markedsføre/promotere egne bøker og egen skriveprosess regnes ikke som bokblogg i dette tilfellet. Det samme gjelder blogger som er drevet av ulike forlag.

For å nominere må du ha postet minst to innlegg på din plattform i året som har gått.

HVA:

Du kan nominere bøker som er utgitt på norsk for første gang i det aktuelle året, og du kan nominere i tre kategorier:

1) Årets roman: romaner for voksne inkludert krim og andre spesialsjangere.

2) Åpen klasse: alle bøker som ikke faller i en av de to andre kategoriene.

3) Årets kategori: varierer fra år til år, i 2020 var det f.eks. Ungdomsbok.

NB: Du kan ikke nominere eller stemme på bøker som er utgitt av deg selv eller nære slektninger/partnere/kjærester/venner – altså ikke forfattere som du har privat omgang med. Hvis det blir oppdaget at så er gjort, vil stemmen og nomineringen bli diskvalifisert. Ved tvilstilfeller forbeholder komiteen seg retten til å ha siste ordet.

Du kan heller ikke nominere bøker som først har blitt selvpublisert, inkludert utgitt på eget forlag.

HVOR:

Nominasjonene sendes til bokbloggerprisen@gmail.com. Merk eposten «Bokbloggerprisen <årstall> nominasjon»

HVORDAN:

Når du har funnet dine favoritter fra året som gikk, kan du sende inn inntil 7 nominasjoner i hver av kategoriene til epostadressen som er oppgitt ovenfor. 

Dere skal rangere bøkene dere  nominerer i hver kategori fra 1. plass – den du likte best – til 7. plass.  Men det er ikke automatisk slik at dersom du bare stemmer på én bok, så kommer den automatisk på 1. plass. Du velger selv hvilken plassering den skal få. Det samme gjelder hvis du nominerer tre bøker, du må gi dem den plasseringen mellom 1. og 7. plass som du synes er riktig.

En rangering kan for eksempel se slik ut:
XX av XX 1. plass
XX av XX 4. plass

Nominasjonene må være sendt innen fristen for å telles med. Du må også skrive navnet ditt, navn på bokbloggen, kanalen eller Instagramkontoen din og linke til denne.

Årets kortliste blir offentliggjort noen dager etter at nominasjonsfristen utløper.

God nominering!