Nyheter

To menn vinner Bokbloggerprisen 2015

Med Morten A. Strøksnes og Bjørn Vatne har Bokbloggerprisen i år fått sine to første mannlige vinnere.

Bokloggerprisen har nemlig skilt seg fra andre litteraturpriser ved å være en svært kvinnedominert pris. I både 2013 og 2014 var fem av seks kortlistede forfattere kvinner, mens denne gangen var tre av syv bøker på kortlisten skrevet av menn.

– Kvinnefokuset har aldri vært en intensjon med prisen, men er kanskje et resultat av at det er en hovedvekt av kvinner som nominerer bøker, undrer komiteen som organiserer prisen, bokbloggerne Line Tideman, Gro Skrøvset, Silje Risøy Helgerud og Elisabeth Bakken

Debutant som vinner

Strøksnes vant kategorien Åpen klasse med Havboka, ei bok som også har vunnet både Brageprisen og Kritikerprisen. Mange bloggere var svært begeistret for denne i fjor høst da den kom, mens for andre har den vært årets store overraskelse.

Morten Strøksnes, Forlaget Oktober
Foto: Baard Henriksen

 

– Det har vært morsomt å se mange bloggere gjøre helomvending fra ikke å ha lyst til å lese boka til full begeistring, sier komiteen.

Mer overraskende er det kanskje at bloggerne har valgt seg ut debutanten Bjørn Vatne som vinneren av klassen Årets roman for boka Slik skal vi velge våre ofre. I boka møter vi alenefaren Kjetil som ikke helt finner seg til rette innenfor det A4-livet han forventes å leve, og får utløp for aggresjonen gjennom å skrive hatblogg på nattestid når datteren sover.

Vatne-Bj-rn_Alexander-Worren
Alexander Worren

 

– Det kan kanskje se ut som et overraskende valg utenfra, men Slik skal vi velge våre ofre var en bok som ble en snakkis i bokbloggermiljøet, og som vi mener fortjener mer oppmerksomhet enn det den har fått andre steder. Det er flott at bloggere kan være med på å gi denne oppmerksomheten, sier komiteen.

Vi gratulerer vinnerne så mye!

1 tanke om “To menn vinner Bokbloggerprisen 2015”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s