Samlesing

Et liv forbi av Helga Flatland

Helga Flatland er kortlistet for andre gang til Bokbloggerprisen. Et liv forbi er en bok som har begeistret mange lesere i høst og vinter og med den befestet Helga Flatland sin posisjon som en publikumsfavoritt.

Helga Flatland har vunnet en rekke priser med sine bøker, og spesielt den første boken Bli hvis du kan. Reis hvis du må høstet hun blant annet Ungdommens kritikerpris, Tarjei Vesaas debutantpris og Aschehougs debutantstipend for, alle tre i 2010.

Kilde Aschehoug

Dette er Flatlands sjette roman siden debuten i 2010. Et liv forbi er en mor-datter roman. Sigrid, som er datteren, bor i Oslo hvor hun jobber som lege og bor med sin tenåringsdatter og sin samboer og deres felles sønn. Hun er oppvokst på Vestlandet, men dro tidlig til byen for å komme unna foreldrene. Hennes mor tar seg nemlig av den pleietrengende faren som fikk flere slag i relativt ung alder.

Men nå, når Sigrid er voksen, er det moren Anne som er blitt alvorlig syk, og hvem skal nå ta ansvar for Anne som alltid har tatt ansvar for alle andre?  Boken er skrevet med at Anne og Sigrid er fortellerstemmen annenhver gang. Dette er noe som jeg synes Flatland lykkes med fordi da ser en en episode fra to sider, noe som er med på å bære historien videre. Og som bakside teksten sier: «Med utgangspunkt i én familie gir romanen et konsentrert uttrykk for hva tilværelsen innebærer av historier om relasjoner, liv og død». 

Bli med på samlesingen fra 24.mai og til 13 juni. Har du ikke lest noe av Helga Flatland før så er dette en god anledning til å bli kjent med hennes forfatterskap. Samlesingen vil foregå på blogger, instagrammer og andre sosiale medier, og det er groskroleser på Instagram som er ansvarlig for samlesingen og kommer til å oppmuntre dere til å lese boken.

Husk å legge til lenke for omtalen din under dette innlegget, enten du har skrevet om boken på en blogg eller på Instagram eller snakket om den på Youtube.

Reklame

3 tanker om “Et liv forbi av Helga Flatland”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s