Samlesing

FUGL AV LISA AISATO

Årets (og historiens!) første samlesing til Bokbloggerprisen er av Lisa Aisato sin vakre bildebok Fugl.

Lisa Aisato er, ved siden av å være forfatter, både illustratør og billedkunstner. I 2008 debuterte hun som forfatter med to bøker; Til min elskede (gavebok) og bildeboken Mine to oldemødre. I 2010 kom bildeboken Odd er et egg, og i 2013 boken Fugl som hun nå er nominert til Bokbloggerprisen med.

Foto: Trine Sirnes, Gyldendal forlag
Foto: Trine Sirnes, Gyldendal forlag

I tillegg til å illustrere sine egne bøker, illustrerer hun også bøker for andre forfattere. Mest kjent er nok Tambar – bøkene til Tor Åge Bringsværd, men hun har blant annet illustrert Don Fritjof av Anna Bache – Wiig og Fotballskoene av Brynjulf Jung Tjønn. Hun står også bak tegningene som følger Jesper Juul sin spalte i Dagbladet Magasinet, og har egne utstillinger.

Gyldendal forlag
Gyldendal forlag

Bildeboken Fugl ble, som nevnt, utgitt vinteren 2013 på Gyldendal Forlag. De skriver om boken:

– Kan jeg være med dere? spør jenta.
– Nei, sier fuglene, du er altfor stor og tung til at vi kan bære deg. Hadde du bare lignet en fugl og hatt vinger selv så…

Lisa Aisato har laget en vakker og melankolsk bildebok, om en jente som skulle ønske hun kunne fly bort med fuglene når den kalde vinteren nærmer seg. Men for å fly som en fugl trenger man vinger, fjær og helst et nebb også. Med andre ord har jenta et ganske stort, og kanskje umulig, prosjekt foran seg. Men hvis man bare ønsker det hardt nok, og vil det sterkt nok, så kan man faktisk få det til. Selv om det skjer med bitte små fugletripp.

Kilder: Lisa Aisato sin hjemmeside og Gyldendal forlag

Vi i komiteen gleder oss til samlesingen av Lisa Aisato sin Fugl, og håper flest mulig vil være med oss og lese. Når du har skrevet om boken, legg i igjen lenken i kommentarfeltet, så oppdaterer vi listen etterhvert.Du kan også legge lenken direkte inn i lenkefunksjonen under.

God lesing!

36 tanker om “FUGL AV LISA AISATO”

  1. Reblogged this on siljes skriblerier and commented:

    I dag går endelig startsskuddet for årets samlesing av bøkene som er kortlistet til Bokbloggerprisen 2013. Først ut er Lisa Aisatos vakre bildebok «Fugl». Jeg gleder meg til å lese! Gjør du?

  2. Reblogged this on Bokbloggeir and commented:
    I dag går endelig startsskuddet for årets samlesing av bøkene som er kortlistet til Bokbloggerprisen 2013. Først ut er Lisa Aisatos vakre bildebok «Fugl». Jeg gleder meg til å lese! Gjør du?

  3. Tilbaketråkk: Fantastiske «Fugl» |

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s