Nyheter, Stemmegivning

Bokbloggerprisen 2015: kortlistene!

For 2 uker siden ble langlistene til Bokbloggerprisen 2015 offentliggjort, og i etterkant har bokbloggere i det ganske land diskutert seg i mellom hvilke av bøkene som ville havne på kortlistene. Spenningen har vært til å ta og føle på. Og nå – nå – er ventetiden endelig over!

La oss presentere årets kortlister:

Årets roman:
– Bjørn Vatne: Slik skal vi velge våre ofre (Gyldendal)
– Maja Lunde: Bienes historie (Aschehoug)
– Helga Flatland: Vingebelastning (Aschehoug)

Åpen klasse:
– Heidi Sævareid: Slipp hold (Mangshou)
– Gaute M. Sortland: Fotturar i Norge (Samlaget)
– Morten Strøksnes: Havboka (Forlaget Oktober)

Gratulerer til alle på kortlistene!

Jokeren:
Men det er jo ikke slik at kortlistene er helt ferdige, for fra og med i dag og frem til 31. januar kl 23.59 kan dere som har vært med på nomineringen, også stemme fram en av de utslåtte bøkene:

– Linn Ullmann: De Urolige (Forlaget Oktober)
– Synnøve Macody Lund: Personar du kanskje kjenner (Samlaget)
– Morten Øen: Tellemarck (Forlaget Oktober)
– Eirin Gundersen: Du er menneske nå (Gyldendal)
– Agnes M. Bjorvand og Lisa Aisato: Astrid Lindgren (Cappelen Damm)
– Siri Pettersen: Evna (Gyldendal)

Dere får 6 – 5 – 4 – 3 – 2 – 1 poeng hver som dere kan fordele på inntil seks av bøkene som ikke kom på kortlista. Du skal rangere bøkene og gi poeng der seks poeng er til den du likte aller best og ett poeng er det laveste. Det er ikke automatisk slik at dersom du bare stemmer på en bok, så får den seks poeng. Du velger selv hvor mange den skal få. Det samme gjelder hvis du stemmer på tre bøker; du må gi dem de poengene mellom seks og en som du mener er riktig.

En rangering kan for eksempel se slik ut:
– XX av XX 6 poeng
– XX av XX 2 poeng

Det er også viktig å huske at her skal du stemme på bøker fra åpen klasse og årets roman sammen. Det er kun én bok som kan få ett gitt poeng, ikke en i hver kategori. Mail med stemmene merkes med «Jokeren» og sendes til bokbloggerprisen@gmail.com .

Boka som får flest stemmer, blir altså med videre som en 7. bok på kortlista, slik at enten «Årets roman» eller «Åpen klasse» vil bestå av fire bøker. Siden dette er en ekstrarunde der bloggere gis en mulighet til å kjempe for sine favoritter, er det et krav om at man må ha lest bøkene det stemmes på, enten fra tidligere eller i ukene etter at langlistene er publisert. Man velger selv om man vil være med på en Joker eller la være. Hvilken bok som blir Jokeren offentliggjøres 1. februar.

Jokeren vil kunne stemmes på på lik linje med de andre bøkene på kortlista, men den vil ikke som de andre bøkene få en si egen dedikerte samlesingsmåned.

Samlesingen:
Samlesingen starter 1. februar og i månedene frem til august vil vi samlese alle de seks bøkene på de opprinnelige kortlistene. Komiteen har ansvaret for enkelte av bøkene, men vi har også fått hjelp av Ingalill aka Moshonista, Silje fra Så rart og Anita fra Artemisias Verden. En ekstra stor takk til dere!

– Februar: Fotturar i Norge av Gaute M. Sortland – Ansvar: Ingalill (Moshonista)
– Mars: Vingebelastning av Helga Flatland – Ansvar: Silje (Siljes skriblerier)
– April: Slipp Hold av Heidi Sævareid – Ansvar: Silje (Så rart)
– Mai: Slik skal vi velge våre ofre av Bjørn Vatne – Ansvar: Gro (Groskros verden)
– Juni: Havboka av Morten Strøksnes – Ansvar: Elisabeth (Bokstavelig talt)
– Juli: Bienes historie av Maja Lunde – Ansvar: Anita (Artemisias verden)

Utdelingen av Bokbloggerprisen 2015 vil foregå i september.

Vi gleder oss!

Hilsen Gro, Line, Elisabeth og Silje

24 tanker om “Bokbloggerprisen 2015: kortlistene!”

  1. Kjempefin kortliste. Har lest alle bøkene og blogget om dem. Er glad for at jeg fikk med to av mine egne nominerte på kortlisten, en i hver klasse 🙂

Legg igjen en kommentar