Samlesing

Begynnelser av Carl Frode Tiller

Vi skriver mai på kalenderen og månedens samlesingsbok er Begynnelser av Carl Frode Tiller, nominert i klassen Årets roman.

Fra forlaget:

Miljøvernaren Terje ligg på sjukehuset etter å ha tatt sitt eige liv. Vi følger han bakover i tid, først som vaksen, deretter som ungdom og til slutt som barn. Gradvis blir vi kjente med ei sår familiehistorie, Terjes glødande kjærleik til naturen og alle vala han tok eller ikkje tok. Kvifor blir eigentleg livet som det blir, og kva er samanhengen mellom enkeltmennesket og det store kretsløpet vi alle er ein del av? «Begynnelser» er ein vakker og svært aktuell roman om den komplekse menneskenaturen og naturen vi held på å øydelegge.

Carl Frode Tiller er utdannet historiker og debuterte med romanen Skråninga i 2001. I tillegg til romaner har han skrevet skuespill, noveller og kortprosa. Han har vunnet en rekke litterære priser, blant annet Tarjei Vesaas’ debutantpris, Brageprisen, Kritikerprisen, P2-lytternes romanpris, Sult-prisen og EUs litteraturpris. Begynnelser er hans sjette roman. (Kilde: Aschehoug.no, Wikipeda)

Foto: Akam1k3

Ansvarlig for samlesingen er Rose-Marie fra Rose-Maries litteratur- og filmblogg. Besøk henne for mer inspirasjon i løpet av måneden.

Legg igjen link til omtaler i kommentarfeltet her.

God lesing!

7 tanker om “Begynnelser av Carl Frode Tiller”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s