Samlesing

Berge av Jan Kjærstad

Da er 1.juli her og vi starter samlesingen av Jan Kjærstads roman Berge, nominert til Årets roman.

9788203363191
Kilde: Aschehoug

Fra forlaget:

En augustdag i 2008 blir Ap-nestoren Arve Storefjeld og flere i familien hans funnet drept i hytta ved Blankvann i Nordmarka. Fem mennesker med strupene skåret over. Alle går ut fra at terrorister står bak
ugjerningen.
Journalist Ine Wang har følt seg akterutseilt i den siste tiden. Men Storefjeld-saken endrer alt. Tingrettsdommer Peter Malm lever et tilbaketrukket liv. Det siste han ønsker er å få oppmerksomhet
på grunn av denne saken.
Nicolai Berge var i flere år kjæreste med Gry, Arve Storefjelds datter. Så gjorde hun det slutt. Nå er hun død.
Berge er en historie om en grufull hendelse, fortalt fra tre ulike synsvinkler: En journalist, en dommer og en eks-kjæreste.

Jan Kjærstad debuterte i 1980 med novellesamlingen Kloden dreier stille rundt, og har i tillegg til romaner skrevet både bildebøker og essaysamlinger. Han har mottatt en rekke priser for romanene sine, blant annet Aschehougprisen, Henrich Steffens-prisen og Dobloug-prisen. For trilogien om Jonas Wergeland, Forføreren, Erobreren og Oppdageren, ble han tildelt Nordisk Råds Litteraturpris (kilde: forlaget)

Berge er hans 22. bok.

Kjaerstad-Jan
Foto: Mette Solberg Fjeldheim

Ansvarlige for samlesingen er Elisabeth fra Bokstavelig talt og Silje fra Siljes skriblerier. Følg med på bloggene deres for mer inspirasjon i løpet av måneden, samt Instagram.

Linker til omtaler legges som vanlig i kommentarfeltet under.

God lesing!

10 tanker om “Berge av Jan Kjærstad”

Legg igjen en kommentar