Nominasjon

Nominering Bokbloggerprisen 2018: hvem, hva, hvor og hvordan.

Hei alle sammen,

det er tid for å bestemme hvilke bøker dere bokbloggere vil nominere til  Bokbloggerprisen i år.

Etter spørreundersøkelsen i desember er det blitt noen endringer, men selve prosessen er den samme. Siden fristen for å nominere er blitt forlenget og det er tre kategorier, har vi i år bestemt at vi kun offentliggjør årets kortliste.

Nedenfor vil dere finne en oversikt over hvem, hva, hvor og hvordan:

HVEM:

Bokbloggerbegrepet er utvidet til å inkludere folk som driver med litteraturformidling via blogg, YouTube og Instagram.  Blogger, kanaler eller kontoer som benyttes til å markedsføre/promotere egne bøker og egen skriveprosess regnes ikke som bokblogg i dette tilfellet. Det samme gjelder blogger som er drevet av ulike forlag.

For å nominere må du ha postet minst to innlegg på din plattform i året som har gått.

HVA:

Du kan nominere bøker som er utgitt på norsk for første gang i 2018, og du kan nominere i tre kategorier:

1) Skjønnlitteratur: omfatter romaner (inkludert krim), noveller, lyrikk, drama, grafiske romaner – alt som ikke kommer inn under de to neste kategoriene.

2) Sakprosa – omfatter også grafiske memoarer.

3) Barn og ungdom

NB: Du kan ikke nominere eller stemme på bøker som er utgitt av deg selv eller nære slektninger/partnere/kjærester/venner – altså ikke forfattere som du har privat omgang med. Hvis det blir oppdaget at så er gjort, vil stemmen og nomineringen bli diskvalifisert. Ved tvilstilfeller forbeholder komiteen seg retten til å ha siste ordet.

Du kan heller ikke nominere bøker som først har blitt selvpublisert.

HVOR:

Nominasjonene sendes til bokbloggerprisen@gmail.com. Merk eposten «Bokbloggerprisen 2018 nominasjon»

HVORDAN:

Når du har funnet dine favoritter fra 2018, kan du sende inn inntil 7 nominasjoner i hver av kategoriene til epostadressen som er oppgitt ovenfor. Vi kjører samme variant som de to foregående årene.

Dere skal rangere bøkene dere  nominerer i hver kategori fra 1. plass – den du likte best – til 7. plass.  Men; det er ikke automatisk slik at dersom du bare stemmer på én bok, så kommer den automatisk på 1. plass. Du velger selv hvilken plassering den skal få. Det samme gjelder hvis du nominerer tre bøker, du må gi dem den plasseringen mellom 1. og 7. plass som du synes er riktig.

En rangering kan for eksempel se slik ut:
XX av XX 1. plass
XX av XX 4. plass

Nominasjonene må være sendt hit innen midnatt  17.februar for å telles med. Du må også skrive navnet ditt, navn på bokbloggen, kanalen eller Instagramkontoen din og linke til denne.

NB: Selv om du ikke har mange bøker du ønsker å nominere, kanskje fordi du ikke har lest så mye norsk i år som du hadde tenkt, så er det viktig å ha i mente at for å kunne være med på å stemme frem en vinner må du også ha nominert en bok. Derfor, en nominasjon er bedre enn ingenting.

Årets kortliste blir offentliggjort 22. februar.

God nominering!

2 tanker om “Nominering Bokbloggerprisen 2018: hvem, hva, hvor og hvordan.”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s